Zamat Fesztivál - Vágod! nevezés

A Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú kft. (Szervező) az idei évben, hagyományteremtő céllal megrendezi a „Debreceni páros kolbász töltő & hagyományőrző versenyt” a Zamat fesztivál keretein belül, melyre ezúton várja csapatok jelentkezését. A részvétel alapvető feltétele, hogy a jelentkező csapat páros debreceni kolbászt készít, melyet az eredeti receptúra szerint nem darálhat, kizárólag vághat!

A rendezvény időpontja: 2017. szeptember 23. – szombat 9 óra.

Helyszín: Debrecen, Nagyerdei Park 12. - Nagyerdei Stadion - Északi Rendezvénytér

Az esemény célja a debreceni páros kolbász bemutatása, népszerűsítése, a ma is élő hagyományok ápolása, továbbadása, a gasztronómiai programkínálat színesítése, hagyományőrzés.

 

1. csapattag

2. csapattag

3. csapattag

4. csapattag

5. csapattag

Versenyfeltételek és részvételi szabályzat

VERSENYFELTÉTELEK ÉS RÉSZVÉTELI SZABÁLYZAT

1. A jelentkezés, a jelen adatlap kitöltésével történik online.

2. A jelentkezést a Szervező visszaigazolása teszi véglegessé.

3. A szervező biztosítja:

  • 3 kg sertés hús,
  • szalonna,
  • töltéshez szükséges bél,
  • fűszerek (só, bors, paprika),
  • 1 db asztal,
  • 2 db pad,
  • gumikesztyű,
  • igény szerint töltő,
  • Vágod! logóval ellátott kötény
  • séfsapka,
  • fejenként 1 db belépő a szombat esti koncertekre.

4. Amit a csapatok maguk kell, hogy hozzanak:

  • kések,
  • vágódeszkák,
  • műanyag edény/húsos láda (amelyben az alapanyag összeállításra kerül).

5. A verseny során, a töltéshez kizárólag a Szervező által biztosított alapanyagokat lehet felhasználni (hús, bél), egyéb húsféléket hozzáadni szigorúan tilos!

6. Egy csapat maximális létszáma 5 fő lehet.

7. Nevezési határidő: szeptember 20. (szerda) – 16 óra

8. A nevezéstől való visszalépés szeptember 21-én 10:00 óráig lehetséges

9. A program kezdete: szombat, 9 óra.

10. Minden csapatnak 14 óráig, 1 pár 12 cm-es kolbászt kell leadnia zsűrizésre, annak receptúrájával együtt. A többi hús a csapat tulajdonát képezi, azzal szabadon rendelkezhetnek, de a fesztivál ideje alatt higiéniai és tűzvédelmi okok miatt nem süthető/főzhető! Sütésre/főzésre kizárólag a zsűrizésre leadott étel esetében lesz lehetőség, melyben a helyszínen séfjeink lesznek segítségükre.

11. A bírálás során a zsűri több szempont alapján dönt, többek közt figyelembe veszi majd a következőket: íz- és színvilágot, tálalást, munkaasztal és munkaterület tisztaságát, receptúra, az étel bemutatását, csapatok megjelenését, csapatmunkát, továbbá a helyszínen szervezett kvízjáték eredményét. A rangsorolás ennek megfelelően történik majd.

12. redményhirdetés: 19 óra, Zamat Fesztivál - Nagyszínpad.

13. Díjazás: minden résztvevő csapat oklevélben részesül, továbbá:

  • 1. Díj- téli wellness hétvége a csapat tagjai számára (nem átruházható)
  • 2. Díj- Campus fesztivál 2018 bérlet a csapat tagjai számára (nem átruházható)
  • 3. Díj- Campus fesztivál 2018 napijegy a csapat tagjai számára (nem átruházható)

14. A nevező csapat tudomásul veszi/elfogadja, hogy:

  1. az általa kapott területet és eszközöket rendeltetésszerűen kell használnia,
  2. a készített ételt nem árusíthatja, nem kóstoltathatja
  3. területét tisztán tartja, adja át,
  4. a hulladék összeszedése, annak eltakarítása, a nevező csapat feladata,
  5. a Szervező, a készített étel minőségéért felelősséget nem vállal,
  6. a rendezvényről, az esemény napján nyilvános kép- és hangfelvétel készül,
  7. a rendezvényteret, 16:30 óráig el kell hagynia a csapat minden tagjának,
  8. a Szervező a rendezvény ideje alatt, a résztvevők vagyontárgyaiért és testiépségéért felelősséget nem vállal.